Καλάμι LRF
Καλάμι LRF
Δεν το κρύβω ότι πολλές φορές που πήγα για ψάρεμα με άλλα παιδιά από εδώ μέσα, ζήλεψα τον Κωνσταντίνο που τις δύσκολες ώρες, που δεν τσιμπάει τίποτα, έβγαζε από το αυτοκίνητο το LRF καλάμι του και σε 3 λεπτά ξεκινούσε τη διαδικασία με πολύ μικρά τεχνητά. Δεν ήταν δε λίγες οι φορές, που με το LRF είχε καλύτερα αποτελέσματα και πολλή περισσότερη δράση σε σχέση με το casting. Στη λογική αυτή θα ήθελα τη γνώμη σας για ένα καλάμι LRF για την μεγιστοποίηση της διασκέδασης κυρίως. Για να μην παρεξηγηθούμε αν τσιμπήσει και τίποτα καλό να μπορεί να το βγάλει έξω!!!!!
- Tasos Potoudis
- Admin
- Been thanked: 1 time
Re: Καλάμι LRF
Σπύρο για πες κάνα καλαμάκι που σου έχει γυαλίσει μήπως το έχει κάποιος κ μας πει γνώμη...
Ένα lrfακι είναι κ πολύ καλή περίπτωση για διακοπές κλεφτά ψαρεματάκια κ γιατί όχι κ πεζοπορία στην ακτογραμμή με παρέα σε αυτούσιο Lrf. Ωραίο ψάρεμα...
Για πες να βάλουμε ορίζοντες...
Ένα lrfακι είναι κ πολύ καλή περίπτωση για διακοπές κλεφτά ψαρεματάκια κ γιατί όχι κ πεζοπορία στην ακτογραμμή με παρέα σε αυτούσιο Lrf. Ωραίο ψάρεμα...
Για πες να βάλουμε ορίζοντες...
..tripinfishing..
Καλησπέρα Τάσο. Όπως το σκέφτομαι θα ήθελα κάτι οικονομικό για να μπορώ να παίξω με minnow ή πλανάκια μέχρι 10 γρ.. Μεταξύ αυτών που κοιτάω είναι τα εξής :
https://akistiniakos.gr/akistiniakos-ka ... roductname
https://www.fishing-mart.com.pl/en4/dra ... jig/s/3282
https://www.tsourosmarine.gr/el/kalamia ... t-lrf.html
Και όσο τα κοιτάζω, τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι.... Η μύτη του καλαμιού να είναι Solid ή tubular..... και ποιο είναι το κατάλληλο μήκος.... παίζουν από 1,98 μέχρι και 2,75 μέτρα.....
https://akistiniakos.gr/akistiniakos-ka ... roductname
https://www.fishing-mart.com.pl/en4/dra ... jig/s/3282
https://www.tsourosmarine.gr/el/kalamia ... t-lrf.html
Και όσο τα κοιτάζω, τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι.... Η μύτη του καλαμιού να είναι Solid ή tubular..... και ποιο είναι το κατάλληλο μήκος.... παίζουν από 1,98 μέχρι και 2,75 μέτρα.....
- ConstantinosClio
- Αρχιψαρωμένος
Σπύρο , αν και είμαι σχετικά σε επίπεδο αρχάριου την άποψη μου την ξέρεις ... καλάμι στα ιαπωνικά πρότυπα (όχι ευρωπαϊκά γλυκού νερού) , Ajing κατηγορία , με tubular μύτη για minnow και πλανάκια .
Αφού κοιτάς καλάμια με 80 ευρώ , εγώ θα κοιτούσα majorcraft . Μπήκα και εγώ στη διαδικασία να αγοράσω κάτι άλλο τώρα που έσπασα το κάτω στέλεχος από το δικό μου αλλά κατέληξα στο συμπέρασμα πως αυτό που έχω μου καλύπτει όλα μου τα θέλω , με αποτέλεσμα να μή πάρω άλλο αλλά να παραμέινω με το ίδιο .
Αφού κοιτάς καλάμια με 80 ευρώ , εγώ θα κοιτούσα majorcraft . Μπήκα και εγώ στη διαδικασία να αγοράσω κάτι άλλο τώρα που έσπασα το κάτω στέλεχος από το δικό μου αλλά κατέληξα στο συμπέρασμα πως αυτό που έχω μου καλύπτει όλα μου τα θέλω , με αποτέλεσμα να μή πάρω άλλο αλλά να παραμέινω με το ίδιο .
- Tasos Potoudis
- Admin
Με το μήκος τι παίζει Κωνσταντίνε?
Και να ρωτήσω κ κάτι ακόμη....
Γιατί το θέλουμε με τόσο ελαφριά πλακάκια κ όχι των 15 γρ. ή και 20 έχει πάρει το μάτι μου..
Στο ίδιο μέγεθος...
Γιατί το θέλουμε με τόσο ελαφριά πλακάκια κ όχι των 15 γρ. ή και 20 έχει πάρει το μάτι μου..
Στο ίδιο μέγεθος...
..tripinfishing..
- ConstantinosClio
- Αρχιψαρωμένος
Τάσο και εγώ και ο Σπύρος έχουμε καλάμι για πλάνους στα γραμμάρια που λές (triplecross SSJ) , για εμένα το θέμα είναι minnow 5-7 gr.Tasos Potoudis έγραψε: ↑Τετ Νοέμ 18, 2020 9:23 pmΜε το μήκος τι παίζει Κωνσταντίνε?
Στο ίδιο μέγεθος...
Μακρύ καλάμι , καλύτερες βολές , κοντό καλάμι πιο εύκολο στο χειρισμό και πιο "λεπτομέρεια" στις κινήσεις . (πολύ χονδρικά)
Σπύρο αν το θές για πλανάκια μόνο δεν αξίζει να πάρεις άλλο , εχεις καλάμι super light shore jigging που κάνει τη δουλειά 1000 φορές καλύτερα , απλά θα πρέπει να φέρεις εξοπλισμό και τεχνική στα σωστά μέτρα για αυτά τα γραμμάρια . Ψιλότερο νήμα - παράμαλο , διαφορετική τεχνική , πλανάκια Tungsten κτλ...
Κωνσταντίνε το έπιασα το νόημα !!!! Θα κάτσω στα αυγά μου!!!!! Ήθελα όμως να ρωτήσω, σε αυτά τα τόσο λεπτά και ελαφριά καλάμια και σε αυτά τα γραμμάρια τεχνητού, 3 ή 5 για παράδειγμα, η διαφορά της μύτης σε συμπαγή ή κούφια ( solid και tubular) αλλάζει τόσο πολύ τη συμπεριφορά του καλαμιού?
- ConstantinosClio
- Αρχιψαρωμένος
Ναι , φυσικά . Καθώς και το action του καλαμιού . Εντελώς χονδρικά tubular για χρήση σκληρών τεχνητών , solid για σιλικόνες .
Για να δουλέψεις σωστά (τονίζω το σωστά) 3 γραμμάρια , πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στη τσέπη Σπύρο, πολύ βαθιά.., άποψη μου πάντα .
Για να δουλέψεις σωστά (τονίζω το σωστά) 3 γραμμάρια , πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στη τσέπη Σπύρο, πολύ βαθιά.., άποψη μου πάντα .
[image][/image][image][/image]Τελικά δεν κρατήθηκα, παρήγγειλα το λιλιπούτειο καλάμι και σήμερα το παρέλαβα.....
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Πέρασα το νήμα στο μηχανισμό και είπα να προσθέσω μερικές φωτογραφίες ακόμα, σε σύγκριση και με το κάτω στέλεχος από ένα δίσπαστο Sonik SKS Black 14ft 5-7 oz!!! O Δαυίδ με τον Γολιάθ!!!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
-
- Ψαρωμένος
- andreasomageiras
- Ψαρωμένος
Με το Sonik έχω ψαρέψει συνολικά 4 φορές. Δύο με βαρκάκι και δύο με βολές, για να μην κάθεται...... Για βαρίδι χρησιμοποίησα 120 και 140 γρ. Με το δεύτερο βάρος ''κούμπωνε'' καλύτερα με βολές overhead που έκανα.
- andreasomageiras
- Ψαρωμένος
Ήθελα μία γνώμη, για το τι είδους καλάμι είναι μαλακό, κουτσουρο, μέτριο...
Μπορεί να ψαρέψει κάποιος με βολή ή μόνο για βάρκα είναι;
Από την στιγμή που λες ότι έριξες πάνω από το κεφάλι, η λογική λέει ότι γίνεται να ψαρέψει κάποιος με αυτό.
Ευχαριστώ
- Tasos Potoudis
- Admin
Σπύρο κάνε μια ανάρτηση στις αξιολογήσεις καλαμιών ή στα καλάμια για surf - bait boat fishing να το έχουμε το θέμα με τίτλο....
..tripinfishing..