Nash wasp indicator

Εδώ έχουμε έναν καινοτόμο ειδοποιητή που κάνει την διαφορά.
Στο carp έχουμε κλασσικά το αλαρμ που ακουμπάει το καλάμι και η μάνα μπαίνει μέσα του ακουμπώντας πάνω στην ροδέλα του αλάρμ, όπου στην κίνηση της ενεργοποιεί το αλάρμ.

Για να συμβεί αυτό πρέπει ή να έχουμε λάσκα φρένα, ή μεταξύ του αλάρμ και του μηχανισμού να υπάρχει ένα μαϊμούδακι, το οποίο με το βάρος παίρνει κ κρατάει μπόσικο μεταξύ μηχανισμού κ αλάρμ, έτσι ώστε όταν τραβήξει το ψάρι να πάρει από αυτό το μπόσικο που έχει δημιουργηθεί από το μαϊμουδάκι.

Το nash wasp indicator
Έχει την εξής βασική διαφορά.
Έχει μηχανισμό προφόρτισης ελάσματος όπου μπορεί να δουλεύει ελεύθερα έως 200 γραμμάρια αντίσταση επαναφοράς!!
Πολύ απλά κ γρήγορα αλλάζουμε την ρύθμιση του από τη μια περιστρεφόμενη πλευρά.
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ρυθμιστεί ακριβώς στην ένταση που θέλουμε κ να δουλέψει σαν τα μαϊμουδάκια που ξέρουμε χωρίς όμως να ανεβοκατεβαίνει από τον αέρα ή από το κύμα…!!

Η προσαρμογή του στη βάση μας γίνεται πολύ εύκολα αν η βάση μας είναι με βιδωτά εξαρτήματα τύπου τριπλής ( tubertini ,maver)
με πατέντα….ή με την προσαρμογή στη βάση μας μια μπάρα κεφαλής βάσης από carp.
Προσωπικά ακολούθησα την τρίτη επιλογή μετά από έρευνα κ προτροπή του Κωνσταντίνου Κλειώ ο οποίος τα έβαλε σε tubertini.

Προσωπικά έχω καταενθουσιαστεί με το wasp διότι είναι μεγάλο θέμα η ειδοποίηση κ η ευκολία της και το συγκεκριμένο μπορεί να το κάνει άριστα μέχρι κ σε έντονο surf!!!
Με 25 ευρώ περίπου αγοράς είναι πραγματικά μοναδικό κ πρωτοποριακό.
Μπορεί να δουλέψει κ μόνο του χωρίς αλάρμ…

Έχει έξυπνο μηχανισμό απελευθέρωσης της μάνας όταν τερματίσει η όταν τραβήξουμε το καλάμι, και δυνατή συγκράτηση στην βάση του με μαγνήτη για να μπαίνει κ βγαίνει χωρίς να ξεβιδωνουμε τίποτα.

Υπέροχο!!!!

Σχετικά Άρθρα