Καταδίωξη τριών ψαροντουφεκάδων από το Λιμεναρχείο Χαλκίδας

Ξέφυγαν οι δύο, συνελήφθη ο τρίτος, κατηγορούμενος για απείθεια. 

Στη σύλληψη ενός 48χρονου Έλληνα προέβησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 10 Απριλίου, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας στην περιοχή “Μπουρνώντα” Δροσιάς  Χαλκίδας (φωτό) για παράβαση του άρθρου 169 Π.Κ. (απείθεια).

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια περιπολίας, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας,  εντοπίστηκαν μέσα στη θάλασσα, κοντά στην ακτογραμμή, τρία άτομα  να διενεργούν υποβρύχια αλιεία.

Οι τρεις άντρες, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία των λιμενικών και με στόχο να αποφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο, απομακρύνθηκαν από την ακτή εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι.

Στη συνέχεια με τη συνδρομή πλωτού σκάφους του Λιμεναρχείου, εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένος σε βραχώδη ακτή ο  48χρονος Έλληνας, ο οποίος είχε διενεργήσει υποβρύχια αλιευτική δραστηριότητα με χρήση ψαροντούφεκου και υποβρύχιου φακού,

Οι λιμενικοί συνέλαβαν τον 48χρονο, με την κατηγορία της απείθειας. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα παράνομα εργαλεία, συσκευές και ποσότητα αλιευμάτων, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Πηγή: egnomi.gr

Σχετικά Άρθρα