Spybaiting Technique of Silent Capture

Από τη Ιαπωνία έρχεται η νέα μόδα στο spinning, και πραγματικά το marketing τμήμα της DUO είναι για παράσημο, αφού ονόμασαν μια νέα τεχνική από ένα δικό τους τεχνητό, που όμως δεν είναι καινούργιο σαν ιδέα!Ο λόγος για το νέο REALIS SPINBAIT 80.

Σαν ήδη κάτοχος ενός τεχνητού με προπέλα δε μου έκανε και εντύπωση. Αυτό όμως άλλαξε μόλις διάβασα το λόγο που φτιάχτηκε και έχει αρχίσει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο… Προορίζεται για λαβράκια σε καθαρά νερά! Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή…

Όλα ξεκίνησαν από anglers στην Ιαπωνία που συνεργάζονται με εταιρίες, και συγκεκριμένα στη λίμνη Biwa το 2007-2008.

Ο David Swendseid, που εργάζεται για την DUO, εξηγεί ότι αυτοί οι καλοπροαίρετοι παλαβοί, δουλεύουν και δοκιμάζουν 2-3 χρόνια πάνω σε κάτι, πριν το βγάλει μια εταιρία στην παραγωγή.

Σχεδιαστής είναι ο Masarhiro Adachi [στην πάνω φωτογραφία] ο οποίος είναι διάσημος για τα τεχνητά του στο νησί της Άπω Ανατολής.

Με βάρος 9,4 γραμμάρια και μήκος 8 πόντους, φορά σαλαγκιές ν.8.

Λογικά θα έχει σαλαγκιές για γλύκα νερά, αφού δεν μπόρεσα να βρω πληροφορίες τι τύπο φόρα. Οπότε ένα σετ για θάλασσα θα χρειάζονται, καθώς το τεχνητό είναι άριστο ποιοτικά και οι προπέλες ανοξείδωτες.
http://www.duo-inc.co.jp/bass/images/model_en/spinbait80.jpg
Η τρέλα έχει ήδη μεταφερθεί στην Αμερική, ενώ από Ευρώπη δεν μπόρεσα να βρω πληροφορίες, οπότε σαν Ελλάδα πρέπει να πρωτοπορήσουμε!
Η εταιρία προτείνει να δουλεύεται με light και medium-light καλάμια, με παράμαλλο το πολύ 6lb γιατί του αλλάζει την πλεύση [βυθίζεται με την μούρη], και κυρίως με συνεχόμενη ανάκτηση. Σε περίπτωση που θέλουμε μπορούμε να το σηκώνουμε λίγο και να το ξανά αφήνουμε να κατεβαίνει. Και εδώ είναι ένα άλλο θέμα… Όσο πιο πολύ το αφήνουμε να κατεβαίνει τόσο το καλύτερο.

Βέβαια αυτοί που τα τεστάρουν δεν πληρώνουν τα τεχνητά…αλλά εκεί τρώνε συνήθως οι λάβρακες.
Το θέμα που μου τράβηξε όλη την προσοχή μου, ήταν ότι λένε ¨δεν έχει μπίλιες να καλέσει τα ψάρια, και δεν έχει γλώσσα να τα δελεάσει, οπότε δε δουλεύει σε πολύ θολά νερά και θαλασσοταραχές.
Εκεί που κάνει τη διαφορά είναι σε καθαρά νερά, και εκεί είδανε διάφορα.

Εφόσον δεν έχουμε απότομα twich και jerks, δουλεύεται από μεγάλο εύρος καλαμιών. Πραγματικά έχει πολύ καλή βολή για τα γραμμάρια του. Με 16 χρωματισμούς η DUO συνεχίζει τη φήμη της για μεγάλες χρωματικές γκάμες. Τα ψάρια πάντως δείχνουν να μην έχουν αναστολές γιατί σε όλα τα βίντεο το έχουν μπουκώσει…

Οι Αμερικάνοι το έχουν ήδη ανοίξει για να δουν τα εσώψυχα του.

Υπάρχουν και αλλά τεχνητά με προπέλες όπως το xb 42 little jack
http://www.plat.co.jp/Little-Jack/XB-42R/XB-42R_ima1.jpg
και το rapalla x-rap prop
http://www.powerboats.lv/images/products/rapala-x-rap-prop-s-13589577290.jpg
Αλλά είπαμε marketing είναι αυτό!
Τώρα μένει να δοκιμαστεί εντατικά στα ελληνικά νερά για να μπορούμε να πούμε..  Μύθος ή πραγματικότητα…

ΠΗΓΗ DUO

Αυτά… και να θυμάστε… Επιστρέψτε τα μικρά μεγέθη στην θάλασσα!

Του Κασαπογλου Γιάννη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment